2012 KM

 

VIDEO ZE ZÁVODU

Kdo máte zájem o stažení hrubého záznamu tedy nesestřihaného pořadu, z IX. ročníku Kolem Melechova můžete tak učinit ZDE. Uloženo na servru ulozto.cz, soubor je k dispozici bez přístupového hesla .... více info zde

_________________________________________________________________________________

REPORT PŘÍMO Z PELOTONU

............... prudká zatáčka v kopci udělá v balíku díru a před Lipničkou to dotahování dost bolí (ostatně přesně jako vloni), ale do Světlý na obrátku přijíždím už zase celkem vepředu. Hned za ní to v kopci padá - jsem daleko, takže slyšim jenom šlehu o asfalt a pár „vaginálních opisů“. Co zatáčka, to dostihy. Chvíli ty díry mezi jezdci ještě pochytávám, ale před Závidkovicemi už jsme odpadlá skupina. Na můj vkus dost brzo. Vepředu vidím kluka v Eleven dresu a přiřazuju ho Ondrovi Hromádkovýmu, ovšem když ho docvakávám, je to někdo jinej. V odpadlý skupině je se mnou i Franta Tichej, tak si vzájemně postěžujem a jdem na špic. Na rovině před Radostovicemi se vzorně všichni protočíme, rychlost ke 40km/h a při sjezdu k Dolnímu Městu už sme zase v prvním balíku ...... více zde

_________________________________________________________________________________

ZPRÁVA POŘADATELE O IX. ROČNÍKU

V neděli dne 15.7.2012 úspěšně proběhl 9. ročník silničního cyklistického závodu Kolem Melechova.

I přes obavy z toho „jak bude“ nakonec závodu počasí přálo a  Vysočina vytvořila pro cyklistiku téměř ideální podmínky. Na start se postavilo 82 závodníků včetně 4 žen. Kategorie mužů čekala trasa dlouhá 67,5 km, ženy musely zdolat 56 km. Všichni účastníci se pak museli poprat s nesčetnými zatáčkami, strmými stoupáními i nebezpečnými sjezdy .... více zde

_________________________________________________________________________________

KOLEM MELECHOVA JEL NEJRYCHLEJI ZDENĚK MACHAČ

VIDEO

REPORT Z PELOTONU - autor Martin Knytl

!!! VÝSLEDKY !!!

FOTO

Až závěrečný spurt rozhodl o vítězství Zdeňka Machače z Veloservis teamu který v čase 1:48:55,5 tedy pouhou půl vteřinu porazil v závěrečném finiši druhého Lukáše Mitase z CK RBB. O další pouhou půl vteřinu protnul cílovou čáru  loňský vítěz Vašek Holub z Valenta Scott teamu 1:48:56,5. Ženy dojely v pořadí Jarmila Machačová st.- Veloservis team HB 2:01:40, Sandra Pytlíková - Cykloklub HB 2:11:42 a Renata Kabelková 2:14:38z týmu I-trenink.

_________________________________________________________________________________

KOLEM MELECHOVA 2012

melechov_2012

Místo a datum závodu

Místo startu a cíle                      Meziklasí (osada u Dolního Města)
Datum konání                           15.07.2012 (neděle)
Prezentace                               9:00 až 10:45
Instruktáž                                10:45
Start závodu 11:00
Kontakt na organizační team                  Josef Jukl email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. mobil: 602665837
Aktuální informace, přihlášky                 www.melechov.cz

Pravidla závodu

Závod jednotlivců je organizován v kategoriích:

  • M1 muži do 40 let
    ·          M2 muži 40 – 50 let
    ·          M3 muži nad 50 let
    ·          Z ženy
    ·         J junioři
    (vypsáno pokud se v kategorii presentují více než 3 účastníci (dat nar.od r. 1994 včetně))

Každý účastník musí absolvovat závod sám bez cizí pomoci.
Doprovodné vozidlo je povoleno za hlavním polem.
Časový limit pro započtení pořadí je 2 hod. 45 minut.

Dobrovolný příspěvek na organizaci akce (startovné) činí 60 Kč.

KAŽDÝ ÚČASTNÍK SE AKCE ÚČASTNÍ NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!

Organizátor akce nenese odpovědnost za škody vzniklé účastníkům akce ani škody způsobené třetím osobám případně na majetku třetích osob. Účastníkům doporučujeme sjednat individuální pojištění. Akce není pojištěna.

Závod se jede za plného silničního provozu – dodržování pravidel silničního provozu je povinné. Směrníci nemají oprávnění zastavovat a omezovat silniční provoz, pouze upřesňují účastníkům trasu závodu. Po celou dobu trvání závodu a zejména při odbočení musí účastníci respektovat pravidla silničního provozu.

Doporučené vybavení – silniční kolo
Povinné vybavení – cyklistická přilba

Ceny

Vítěz hlavního závodu se stává do dalšího ročníku závodu Kolem Melechova držitelem putovního broušeného poháru.

Věcnými cenami a medailemi jsou dále odměněni nejlepší tři závodníci z každé kategorie a první závodník na vrchařské prémii V Horách (30 kilometr vrchol kopce „Podivický vrch“ 626 m.n.m.).
První tři místa v kategoriích obdrží diplom.
Po vyhlášení je losována tombola pro všechny účastníky závodu.
Všichni startující obdrží po skončení závodu malé občerstvení a nápoj.

 

Trasa závodu pro rok 2012

Délka závodu: 69 km po silnicích II. a III. třídy

trasa_2012



Popis trasy:

Závodníci odstartují na návsi v osadě Meziklasí a vydají po silnici III. třídy směrem Smrčensko, Františkodol do Světlé nad Sázavou kde odbočí doprava na silnici II.třídy Světlá n/S. – Humpolec. Po této komunikaci pokračují do obce Dolní. Za obcí odbočí vlevo a stoupají směr Rejčkov, z Rejčkova pokračují sjezdem přes Kouty do Kamenné Lhoty a odbočují vlevo na silnici č. 130 směr Humpolec. Zhruba po 4 kilometrech odbočují opět vlevo a stoupají na Podivický vrch na jehož vrcholu v nadmořské výšce 626 metrů je umístěna vrchařská premie. Odtud pokračují  směr Kaliště a sjezdem do města Humpolec. V Humpolci odbočují doprava na silnici II. třídy č. 130 směr Koberovice - Ledeč n/S., po které jedou až k obci Kamenná Lhota. Zde odbočují doprava na silnice III. třídy a jedou směr Bojiště, za obcí Bojiště uhýbají prudce vpravo na  obec Veliká, následuje prudké stoupání na Pinkasák a pokračují směr Trpišovice a Meziklasí a přijíždí do cíle závodu, který je za obcí Meziklasí ve stoupání na Dolní Město.

Trasa závodu je na komunikaci vyznačena zelenými šipkami, místně doplněno nápisem KM. Nebezpečná místa – vykřičník.
Návěští horské prémie a cíle 500 metrů před.
Před čelní skupinou závodníků projíždí trasu označené doprovodné a zaváděcí osobní auto, závodní pole uzavírá další vozidlo se zdravotním vybavením.
Na místech křížení silnic jsou přítomni směrníci, kteří závodníky směrují. Křižovatka Světlá nad Sázavou zabezpečena přítomností Městské policie Světlá n/Sáz.

 

Profil tratě

profil 2011

ITINERÁŘ