STVOŘIDLA KROS 2008

II. KROS : DALŠÍ TRIUMF TICHÉHO 

II. STVOŘIDLA KROS - VÝSLEDKY

FOTKY

Image

I v sobotním závodě potvrdil Franta Tichý svou letošní famózní formu, když s přehledem zvítězil na těžké 3,5 km krosové trati v čase 18 minut 01,5 sekundy. Franta doběhl do cíle s dostatečným náskokem na loňského vítěze, o 13 let staršího neméně famózního Jindru Musila / 18:57,02 / Těmto dvoum borcům  závodícím ve veteránských kategoriích se  z mladších nejblíže přiblížil Jirka Beránek, který si třetím místem  / 19:49,27/ zajstil  vítězství v letošní sérii závodů o Pohár Melechova / viz. článek níže  "Pohár Melechova si odvezl Beránek" / .  

Image

Počasí letošnímu Stvořidla Krosu přálo a tak se oproti loňsku kdy se závodilo na  podmáčené trati, odehrálo vše bez vážnějších zranění. Trať byla prodloužena o jeden výběh a spestřena o proběhnutí korytem potoka. Škoda jen že se závodní pole v porovnání s loňským ročníkem nerozrostlo. Na start se stejně jak vloni postavila 20ka borců, převážně z blízkého okolí, vyjma Michala Zahradníka, který si svým mohutným spurtem získal sympatie všech přítomných a dokázal že se bojuje i za stupni vítězů.

Vítězové přebrali ceny vyrobené v jihočeské keramické dílně Pavla a Magdy Nedbalových.

Protože II.Stvořidla Kros byl letos posledním závodem, rádi bychom poděkovali všem kteří nás letos jakkoliv podpořili. Se všemi závodníky se těšíme na shledanou v sezóně 2009 kterou zahájíme květnovým MTB závodem dvojic " Vilémovickou 120kou.

 Sportu zdar

POHÁR MELECHOVA SI ODVEZL BERÁNEK

Image

celkové výsledky

Až poslední závod sezóny " II. Stvořidla Kros 2008 " měl rozhodnout o historicky prvním vítězi POHÁRU MELECHOVA. Před sobotou byli dva hlavní adepti na vítězství Pepa Svoboda z Vystrkova Extrem tymu který vedl se 179 body a Jirka Beránek z Jiskry Havlíčkův Brod, který ztrácel na Pepu pouhý bod. O třetí místo si to pak v sobotu měli  rozdat Láďa Trýb který měl na svém kontě bodů 154  s Lukášem Dvořákem 147 b. 

Z boje o první místo nakonec dle papírových předpokladů vyšel lépe Jirka, který si sobotním  3 místem  připsal 93 bodů, tedy o 8 bodů více než Pepa který doběhl na 10té pozici. Druhý souboj vyzněl lépe pro Láďu Trýba, který přestože v přímém sobotní souboji  Lukáši podlehl  /Lukáš doběhl 16tý pozici před Láďou /svou pozici v celkovém pořadí Poháru díky dostatečnému bodovému náskoku z předcházejícch závodu na třetí příčce uchránil.

Vítězové převzali skleňené poháry. Do celkového pořadí Poháru Melechova 2008, byli zařazeni závodníci kteří se zúčastnili minimálně dvou závodů. Výsledná tabulka zde

2. ROČNÍK KROSU VE STVOŘIDLECH 

Image

Zveme Vás na druhý ročník terénního běhu ve Stvořidlech. Závod se poběží za každého  (doufáme že dostatečně sychravého Smile) počasí, letos téměř v dušičkový den. Jedná se o závod jednotlivců s hromadným startem na cca 3,5 km trati s prudkými výběhy a seběhy. Součástí tratě je i kameny posetý břeh řeky který působí krásně na pohled, avšak v podzimní dny je důkladnou prověrkou technické vybavenosti běžců. Všichni účastníci obdrží diplom, vítězové věcné ceny. Pro všechny  bude připraveno teplé občerstvení v podobě horkého čaje a pozávodního gulášku v místním Penzionu Stvořidla.

Protože se jedná o poslední závod sezóny zařazený v Poháru Melechova 2008, dojde v závěru akce k vyhlášení konečných výsledků a zakončení sezóny. Celkový vítěz přebere Melechovský Pohár, ceny jsou připraveny i pro druhé a třetí místo. Více info o pravidlech poháru a průběžném pořadí zde .

PROGRAM :

prezence 9:00 - 9:45

start 10:00

vyhlášení výsledků 10:45 - 11:00

goulashový happening  Smile 11:00 - ?

Start a cíl je v kempu Stvořidla který naleznete pod obcí Dobrovítova Lhota v údolí Sázavy.

ON LINE REGISTRACE

Image