2009 tit

POHÁR MELECHOVA 09

1.Caska 2. Knytl 3. Svoboda

    konečné výsledky 

Vítěz poháru Petr Caska 2. Martin Knytl a 3. Josef Svoboda

Šedivý? Svoboda? Knytl? Caska ! I tak by mohl vypadat titulek tohoto článku. I když vítězství  Petra Casky bylo dle melechovských "bookmakerů" Smile nejpravděpodobnější, napětí před startem krosu, který měl rozhodnout, bylo na všech favoritech patrné. Bodový odstup na prvních příčkách byl totiž zanedbatelný, mezí prvním Marcel Šedivým a čtvrtým Pepou Svobodou a Petrem Caskou byl rozdíl pouhopouhých třech bodů. Martin Knytl na první příčku ztrácel dokonce bod jediný. Bylo jasné že pokud se někomu z této kandidátské čtyřky, podaří dostat na bednu, má téměř vzhledem k vyššímu bodovému zisku na prvních třech příčkách , vyhráno. Předpoklady se nakonec potvrdily a Petr dokázal že typ tratě Stvořidla Krosu nejvíce vyhovoval právě jemu a druhým místem a ziskem 95 bodů  soupeřům odskočil .  Patří mu tedy upřímné gratulace, doufejme že poruší svou zásadu "první a zároveň poslední účasti" a příští rok vyrazí do boje za obhajobou. Pokud ano tak to ale nebude mít vůbec lehké. Jak již bylo uvedeno počet závodů v Poháru Melechova se totiž od příštího roku zdvojnásobí. Přibyde silniční cyklistický závod Kolem Melechova, silniční triatlon Melechov a Běh Šeptouchovem. Body se budou započítávat z pěti nejlepších výsledků. Sezona začne prvního května Vilemovickou 120kou. Naviděnou ve Vilémovicích. 

Nutno dodat že druhé místo obsadil Martin Knytl závodící v barvách PolarShop.cz a třetí skončil předák vystrkovského extrem teamu, velký srdcař, Pepa Svoboda. Historicky první vítězkou Poháru Melechova v ženské kategorii se stala  Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod. Svým umístěním na Vilémovické 120ce a Xteře Melechov (2x 2. místo) a sobotním vítězstvím získala 290 bodů a mezi ženami neměla konkurentku.

KROS VYHRÁL TICHÝ POHÁR CASKA

III. STVOŘIDLA KROS - VÝSLEDKY

FOTO

Na startu se sešlo 23 běžců

Pochmurné sychravé počasí a všudypřítomná zima byly letošními věrnými průvodci 3. ročníku Stvořidla Krosu. V tomto, věru, podzimním počasí se na krosové trati bojovalo o vítězství v kategoriích muži dorost, muži do 39 let a do 49 let, muži veteráni a ženy. Celkové vítězství bez obtíží obhájil, pod Melechovem nemající konkurenci, František Tichý z Veloservis teamu. Druhý cílem proběhl Petr Caska z Kola Ledeč a třetí Michal Nejepsa z Prahy závodící za PolarShop.cz.

 

Celkový vítěz Krosu Tichý s 2. Procházkou a 3. Švihelem v kategorii muži do 49 let

 

Broušené vázy pro vítěze Poháru Melechov 2009

Výsledky krosu také rozhodly o vítězi Poháru Melechova 2009, který letos čítal tři závody a jehož je Stvořidla Kros posledním dílem. Vítězství si již zmíněným sobotním druhým místem a celkovým počtem 264 bodů nakonec zaslouženě vybojoval Petr Caska. Druhý v Poháru se ztrátou čtyř bodů skončil Martin Knytl z týmu PolarShop.cz a třetí Josef Svoboda z Vystrkova teamu nasbíral bodů 257. Pohár tak po loňském vítězství havlíčkobrodského Jirky Beránka zůstává v Ledči nad Sázavou. 

 

Sandra Pytlíková vítězka Poháru Melechova za rok 2009

Historicky první vítězkou Poháru Melechova v ženské kategorii se stala Sandra Pytlíková z Cykloklubu Havlíčkův Brod. Svým umístěním na Vilémovické 120ce a Xteře Melechov (2x 2. místo) a sobotním vítězstvím získala 290 bodů a mezi ženami neměla konkurentku.

Děkujeme všem účastníkům Poháru a těšíme se na shledání v příštím roce, kdy se série rozroste o další tři závody. Oproti letošku, kdy se započítávaly body z jednoho cyklistického závodu, triatlonu a jednoho běhu, se za rok bude bojovat ve dvojnásobném počtu závodů. Do série nepřicházejí žádní benjamínci. Jedná se o silniční cyklistický závod Kolem Melechova, nebo-li Memoriál Jana Zajíce, který se příští rok pojede již po sedmé, dále pak silniční triatlon Melechov (XIII. ročník) a poslední ze trojice Běh Šeptouchovem (pořádaný Lyžařským klubem Ledeč n.S.), který se konal dokonce již vícekrát než zbylých pět závodů dohromady - letos totiž proběhl jubilejní padesátý ročník.

Na shledanou 1.května na prvním závodě sezóny 2010 a to ve Vilémovicích na Mtb 120ce.