2021

POHÁR MELECHOVA 2021

12.6. VILÉMOVICKÁ MTB120

13.6. XKROS STVOŘIDLA 2020

17.7. KOLEM MELECHOVA

24.7. TRIATLON MELECHOV  ZRUŠENO

28.8. XTR MELECHOV

16.10. BĚH ŠEPTOUCHOVEM

30.10. XKROS STVOŘIDLA !!VÝSLEDKY!!

                                                                                                               

XKros ovládl Vítek, Pohár Melechova Tichý

TABULKA

Až poslední závod sezóny přinesl nečekané rozuzlení celého Poháru. Vinou nemoci nemohl dorazit obhájce vítězství Petr Miláček, tak cestu k vítězství na Stvořidlech měl Jarda Vítek tařka umetenou. V čase 18:12 stanovil rekord nové tratě a s pohodlným náskokem na druhého Tomáše Dvořáka vyhrál. Ledečský univerzál si spravil chuť po Šeptouchově, v těsném závěsu za ním se přihnal do cíle junior Matěj Vítek - syn vítěze závodu. Ženám dominovala teprve juniorka Hanka Vítková (23:59), jako druhá doběhla do cíle její maminka Lenka (26:08), třetí pak humpolecká Andrea Stejskalová (26:35). 

Na zařazení do celkového pořadí poháru měli před Stvořidly díky potřebnému počtu absolvovaných závodů nárok 4 závodníci a 3 závodnice. Vítězství v celém Poháru po neúčasti Petra Miláčka bere matador melechovských závodů Franta Tichý, broušený pohár za druhé místo Luboš Novák a třetí skončil ledečský "enfant terrible" Vláďa Trýbů. Pokřikem z hokejového světa "vítej zlatý hattricku" mohla třetí vítězství v řadě v Poháru oslavit světelská Věrka Sochorová, druhá skončila Andrea Stejskalová a třetí Alena Filippi.

XV. XKros Stvořidla

VÝSLEDKY

SOBOTA 30.10.2021

PREZENTACE 10:00-10:45; START 11:00

Pohár Melechova před Krosem

TABULKA

Průběžné pořadí před posledním podnikem a matematika je jasná - ačkoliv Luboš Nováků je nyní pohárová jednička, po seškrtání nejhoršího výsledku se rázem dostává "až" na třetí příčku, když má před sebou dva velezkušené matadory Petra Miláčka a Frantu Tichého. Prvně jmenovaného z trůnu těžko někdo svrhne, s Františkem je to ale bodově na těsno. V ženách je to rozdané o poznání jasněji - vede obhájkyně Věrka Sochorová, druhá Andrea Stejskalová má již bod ztrátu a se značným odstupem drží třetí příčku Alena Filippi.

Miláček a Dvořáková nedali na Šeptouchově nikomu šanci

!!VÝSLEDKY!!

V klasickém podzimním počasí se v sobotu 16. října konal tradiční běžecký podnik Běh Šeptouchovem. V závodě na dva kilometrové okruhy nenechala Lada Dvořáková (dívčím jménem Nováková) nikoho na pochybách, že by při její účasti pustila před sebe jinou soupeřku a v čase 7:09 zvítězila. Druhé místo obsadila o půl minuty později doběhnuvší Linda Dušková, třetí místo pak Věra Sochorová. V elitním závodě mužů vypsaném na 8 okruhů cílovou pásku protnul s drtivým náskokem ledečák Petr Miláček. Druhému v cíli Františku Tichému nadělil bezmála 3,5 minuty, pro bronz si doběhl další rodák Tomáš Dvořák. I přes menší účast díky všem za předvedené výkony.

61. ročník Běhu Šeptouchovem za dveřmi

sobota 16. října, městské sady Šeptouchov

začátek 9:15, start ženy/muži 11:00

PROPOZICE

Průběžné pořadí v Poháru Melechova

TABULKA

Melechovskému poháru před závěrečnými dvěma běhy vévodí Luboš Novák, jenž má jediný na svém kontě plný počet závodů. Za ním jsou seřazeni nejlepší borci, kteří už musí absolvovat oba poslední závody, chtějí-li pomýšlet na celkové prvenství. Druhý v pořadí a obhájce Poháru je Petr Miláček následovaný ryzím cyklistou Vítem Hlavenkou a triatlonistou Ondrou Hromádkou. Elitní běžci jsou ovšem na dostřel a bude to ještě zajímavé. I v ženské kategorii se schyluje k napínavému souboji mezi obhájkyní světelskou Věrkou Sochorovou a humpoleckou Andreou Stejskalovou. Připomínáme, že ženy mohou absolvovat o závod méně než muži, tedy musí mít na kontě minimálně 3 závody.

20.ročník XTR nebyl pro slečinky

Jubilejní 20. ročník byl díky vrtochům počasí skutečnou oslavou pravé xterry. Teplota vody 16 stupňů, vzduch 11-15 stupňů, občasný déšť a tuny bahna na trati daly čím dál "hladší" podobě závodu nový rozměr. Na start se ráno postavilo 34 borců a 3 statečné ženy. Dlouhé dvouokruhové plavání nadělilo startovní pole hned z kraje, těžké podmínky v bikové části pak nadělaly v papírových předpokladech úplnou paseku. Pro vítězství si s velkým náskokem doběhl univerzál Tomáš Stuna, druhému Petru Miláčkovi úplně neseděl drsný charakter trati a v cíli ztratil bezmála 3:30 min. Petr urval absolutní stříbro famózním během v cílové rovince, kdy v závěrečné disciplíně stáhnul 6ti minutový náskok první štafety. Další tři místa absolutního pořadí brali tedy borci ze štafet - 3. Hendrych,Krtek,Domin, 4. Vávra,Vávra,Slezák, 5. Hotař,Tichý. 6. místo a 3. místo mezi jednotlivci uzmul Jirka Koten alias Koubeček - vystrkovská týmová jednička.

Mezi ženami kralovala světelská Věrka Sochorová, druhá v cíli byla Andrea Stejskalová a třetí žena v cíli byla Hana Bulíčková.

Nejen vítězům, ale všem zúčastněným poklona za odvahu a odhodlání, s jakou se popasovali s náročnými podmínkami.

XTR MELECHOV 2021

Sobota 28.8.2021

Prezence:  8 hod. - 9hod.:45min

Rozprava: 9hod.:50min

Start:  hlavní závod 10 hod. : 15 min., dětské závody 15 hod

REGISTRACE    INFORMACE K ZÁVODU  VÝSLEDKY

XTR 2021 plakat 

KOLEM MELECHOVA 2021

VÝSLEDKY  ČLÁNEK

FOTOGALERIE-Milan Kuchař

XIV. XKros STVOŘIDLA UZAVŘEL MELECHOVSKOU SEZÓNU 2020

ČLÁNEK   VÝSLEDKY

XIV. VILÉMOVICKÁ 120 V CÍLI

ČLÁNEK   VÝSLEDKY

POHÁR MELECHOVA 2020 - KDO MÁ JEŠTĚ ŠANCI?

PRŮBĚŽNÉ POŘADÍ

Průběžné vedení v Poháru 2020, který vyvrcholí tuto neděli ve Stvořidlech, si zatím neochvějně drží Peťa Miláček. Druhé místo má ve svých rukou "držák" Luboš Novák, ale silně mu šlape na paty třetí Tomáš Vávra, který bude jistě na Stvořidlech těžkým soupeřem a pro Luboše bude těžký úkol stříbro udržet. Ženský ranking zatím kopíruje konečné pořadí Poháru 2019, tedy vedoucí Věra Sochorová před druhou Míšou Matoušovou a třetí Alčou Filippi. Zde ovšem může zásadní roli sehrát nutnost účasti pouze na 3 závodech z 5 konaných (pouze v ženách), tudíž na bednu může poskočit některá sokyně ze zálohy.

ORGANIZAČNÍ POKYNY A ZMĚNA STARTU V120

REGISTRACE V120 2021

REGISTRACE XKROS 2020

Pomalu se blížíme k termínu vstupu do melechovské sezóny 2021 a je třeba zmínit pár informací co se organizace týče. Nejpodstatnější je ZMĚNA ČASU KONÁNÍ Vilémovické 120 v sobotu 12.6. Z organizačních důvodů jsme byli nuceni posunout start závodu již na 10:00 dopoledne a s tím i prezentaci (9:00-9:45). Vše ostatní proběhne ve standardním režimu, tedy včetně možnosti pozávodních grilovaných klobás a dalšího občerstvení.

X Kros by měl proběhnout za stejných podmínek jak ho známe, můžete si objednávat i závodní guláš, který nám opět zajistí "mančaft" stvořidelského kiosku, trasa závodu je sice trochu zvrásněna podzimní těžbou, ale nemělo by nás to ohrozit.
 Pro oba závody platí aktuální podmínky vlády pro pořádání závodů a společné sportování více osob. Při prezentaci všechny závodníky požádáme o stvrzení svým podpisem na společné přihlášce a čestném prohlášení, že splňují jednu z následujících podmínek - negativní PCR/antigen test, prodělání nemoci v minulých 90 dnech nebo podstoupení očkování proti COVID 19.

Celý tým Melechova už se na Vás těší brzy naviděnou!!

ZÁVODNÍ VÍKEND 12.-13.6

Po veledlouhé době se opět může roztočit závodní kolotoč a náš seriál nechce zůstat pozadu.  Abychom dokončili pohárový ročník 2020, je třeba vyřešit ještě poslední tajenku s názvem XKROS Stvořidla 2020. Po zralé úvaze organizátorů a zjištění možných kolizí v pomalu se plnícím kalendáři jsme se rozhodli pro uspořádání dvou závodů v jeden víkend. V sobotu 12. června bychom zahájili novou sezónu ve Vilémovicích na tradičním lesním kritériu Vilémovická 120 (prezentace od 13:00, start 14:00) a v neděli 13. června bude na pořadu dne odložený podnik loňského poháru XKROS ve Stvořidlech (prezentace od 10:00, start 11:00). O podrobnostech týkajících se způsobu startu a průběhu závodu vzhledem k neustále se měnícím epidemiologickým opatřením Vás budeme průběžně informovat. Těšíme se již brzy naviděnou ;-)