2023

TERMÍNY ZÁVODŮ 2023

u města Ledeč nad Sázavou a vrchu Melechova

Pohár Melechova 2023 - Konečné pořadí

29.4. VILÉMOVICKÁ 120 - MTB závod dvojic - VýsledkVýsledky-okruhy

25.6. TRIATLON MELECHOV - silniční triatlon  Výsledky

15.7. KOLEM MELECHOVA - silniční závod Výsledky

26.8. XTR MELECHOV - terénní triatlon Výsledky

14.10. BĚH ŠEPTOUCHOVEM - běh lesoparkem  Výsledky 

 21.10. XKROS STVOŘIDLA - terénní běh Výsledky 
 


Pohár Melechova 2023 - závěrečné slovo :)

Závodní sezóna na Melechově byla posledním podnikem ve Stvořidlech završena a je čas na bilancování. V letošním roce jsme se rozhodli obnovit "zastřešení" lokálních závodů v celoročním Poháru Melechova. Tento seriál se skládá ze šestice závodů různého charakteru - biková štafetová Vilémovická 120, silniční Melechovský triatlon, silniční závod Kolem Melechova, terénní triatlon XTR Melechov, přespolní Běh Šeptouchovem a výživný XKros Stvořidla. Oproti "covidovým" rokům 2021 a 2022 jsme zaznamenali nezanedbatelný nárust účastníků na všech podnicích - celkem se zúčastnilo a do Poháru Melechova bylo zařazeno 223 závodníků a závodnic (pro porovnání v r.2021 to bylo 120), přičemž většina z nich se zúčastnila více než jednoho závodu. Kritériem pro zařazení do celkové pořadí a boje o příčky nejvyšší je účast alespoň na 4 závodech ze 6. Nejobsazenějším závodem byl silniční podnik Kolem Melechova (73) těsně následovaný silničním triatlonem (68), ovšem to mluvíme o dospělých kategoriích. Suverénní v absolutním počtu je běžecká klasika na Šeptouchově se 127 běžci všech věkových kategorií, přičemž zde je patrným příslibem do budoucna silná sportovní základna především u těch nejmenších svěřenců. 

Absolutním mužským vítězem Poháru Melechova se v r.2023 stal ledečský rodák Petr Miláček, získal tak již 6. vítězství v tomto seriálu, přičemž zde vítězí (se třemi přestávkami) už od r. 2015. V průběhu roku mu zle zatápěl na všech závodech mladý borec Patrik Prostřední (hájící obec Lípa u Havlíčkova Brodu) a zvláště triatlonová klání mu seděla nejvíce. Zkušený Petr si však celkové vítězství překlonil na svou stranu především plným počtem bodů z posledních dvou běžeckých podniků. Bronzovou příčku uhájil humpolecký závoďák Luboš Novák, který odrazil nápor mladých "vlčáků" za ním stabilními výkony na všech závodech. V ženském rankingu se nakonec boj o melechovský primát zúžil na duo závodnic Věra Sochorová (AZ Tým Světlá nad Sázavou) a ledečská Pavla Vrbková (Ledeč Run). Holky spolu sváděly souboje po celý rok, aby nakonec zvítězila zkušenost v podání Věrky Sochorové, která tímto navázala na své vítězství z r.2022 a celkem již má na své pažbě 4 zářezy. 

Za pořadatelský tým bychom chtěli všem závodníkům a přátelům našich závodů poděkovat za celoroční přízeň a dále pak našim přímým partnerům, bez jejichž podpory bychom se neobešli - městu Ledči nad Sázavou, firmě Kovo Ledeč s.r.o., pivovaru Bernard, dobrovolným hasičům Kouty, obci Vilémovice, lyžařskému klubu LK Ledeč a hotelům Kouty a Luna. Těšíme se na Vás v příštím roce, kdy se opět pokusíme zapracovat na vylepšení tratí a zázemí, a při nejmenším udržet příjemnou přátelskou atmosféru, na které si zakládáme nejvíce. 

Za Melechov z. s. 

Martin Knytl

XVII. XKroS Stvořidla 2023

Výsledky  FOTO FOTO2

 XVII XkroS 2023

63. ročník Běh Šeptouchovem 2023

Výsledky FOTOBS Plakat 2023

XXII. XTR Melechov 2023

Výsledky FOTO

XTR Melechov 2023 final1 

XX. Kolem Melechova 2023

Výsledky FOTO FOTO2 Zpráva Report

melechov 2023

XXVI. Triatlon Melechov 2023

Výsledky FOTO FILM 
FOTO2 FOTO3

Plakt 2023 1 

XVI. Vilémovická 120 MTB

 Výsledky Výsledky-okruhy FOTO FOTO1 FOTO2 VIDEO

 V120 23 plakat

Nová sezóna 2023 - Návrat Poháru Melechova

Melechovký spolek se opět sešel na chatě Melechov, zhodnotil sezónu 2022 a již plně plánuje novou sezónu 2023. Máme pro Vás opět šest závodů pod našim krásným kopcem a jeden velký návrat. Hra o srdce Melechova se vrací mezi nás. Pohár Melechova vstal z popela a po roční odmlce budeme opět sbírat bodíky do celkového hodnocení. Pro zařazení do Poháru musí ženy i muži absolvovat nejméně 4 závody. 

Těšíme se brzy naviděnou, sledujte naše stránky i FB, kde se budete průběžně dozvídat více. Sportu třikrát zdar !!!

Pohr 2023 new