KM 2015

 

KOLEM MELECHOVA 2015 VYHRÁL PAVEL VLČEK

A je to za námi. Ptáte se co? Cyklisté a přátelé cyklistiky vědí, že za sebou máme 12. ročník cyklistického závodu Kolem Melechova 2015, který se konal v neděli 19/07/2015. Pro tento den slibovala předpověď počasí Vysočině polojasno až jasno, až extrémní teploty a možnost intenzivních bouřek. Dopravu na místo startu komplikovaly uzavírky silnic. Nic z toho však neodradilo téměř osmdesátku závodníků, kteří se rozhodli změřit si síly na okruzích kolem vrchu Melechov.  Depo na návsi malé obce Meziklasí a vyhrazené prostory pro parkování vozidel se začaly plnit krátce po deváté hodině. Cyklistické speciály opouštějí střešní nosiče a kabiny aut, depo je najednou plné barevných dresů a kol. Presence díky online registraci přijímá a bez zdržení administruje přihlášky závodníků k účasti. Prostory depa na návsi jsou od komunikace odděleny zábranami a stejně tak jak okolní ploty je vše zaplněno reklamními bannery sponzorů závodu. Atmosféra napovídá, že zde půjde o něco velkého. Přesně v 11 hodin je odstartováno, zaváděcí vozidlo vede peloton z návsi směrem na Dolní Město a Rejčkov (607 m.n.m.) kde je na 8 kilometru vypsána vrchařská prémie. Peloton jede v této části závodu stále ještě relativně pohromadě, celý článekTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

___________________________________________________________________

NA SILNICI ZAJELI NEJRYCHLEJI VLČEK A KOLÁŘOVÁ

VÝSLEDKY

FOTO MILAN KUCHAŘ

img 4704

I letos měli účastníci  silničního cyklistického závodu Kolem Melechova o jednoho tvrdého soupeře navíc. Bylo jím horké počasí, které ve stínu dosahovalo opravdu vysokých teplot, o rozpálené vozovce raději ani nemluvě. V těchto podmínkách zajel nakonec nejrychleji Pavel Vlček z Veloservis teamu, který na zdolání 67 km potřeboval 1:50:13, druhý post nakonec získal v závěrečném spurtu Rostˇa Krátký z Vysočiny Cyclingu před Tomášem Michalem z TJ Spartak Třebíč. Oba borci  ztratili na vítěze téměř minutu a půl. V ženách si loňské vítězství zopakovala Anna Kolářová z Velosport Valenta Scott teamu 2:06:41 na druhém místě dojela o 25 let starší  Ludmila Vermešová z AZ týmu Světlá. Třetí příčku obsadila Zuzana Zemanová z RBB Jindřichův Hradec. Když jsme u těch věkových rozílů tak Zuzana je zase o 33 let mladší než druhá Ludmila Verešová :o).

 ___________________________________________________________________

LETNÍ MELECHOVSKÁ SÉRIE ZAČÍNÁ NA SILNICI

Do uzavření on line předregistrace na silniční klasiku Kolem Melechova už nezbývá moc času. Přesně v pátek 17.7 budou mít zájemci poslední možnost využít zvýhodněného startovného a zajistit tak, nejen sobě, ale i pořadatelům, klidnější předstartovní dopoledne. Ti kteří se chystají zaregistrovat až na místě startu , jsou pořadateli žádáni o včasný příjezd. Prezence s registrací bude otevřena od 9 hodin ... celý článek

plakt melechov-2015

___________________________________________________________________

 

KOLEM MELECHOVA 2015

Nedělě 19.7. 2015

Prezentace:  9 hod. - 10hod.:45min

Start:  11 hod.

____________________________________________________________________________

DOPRAVNÍ SITUACE - KUDY NA START

Účastníky závodu Kolem Melechova, upozorňujeme, že při příjezdu na místo startu se mohou setkat s následujícím dopravním omezením. Při příjezdu od Havlíčkova Brodu na silnici II. tř. č. 150 se v obci Okrouhlice opravuje most přes Sázavu. Provoz je sveden do jednoho pruhu a řízen semafory. Navazující úsek stejné komunikace je v části Babice - Nová Ves u Světlé uzavřen pro veškerý provoz v obou směrech. Z Okrouhlice je tedy třeba pokračovat směr Lipnice n/S - Dolní Město - Meziklasí.

Na příjezdu z D1 ze směru od Humpolce na silnici č. 347  může z důvodu opravy kanalizace  v obci Kejžlice nastat zdržení.Na stejné komunikaci je v úseku Dolní Město - Světlá provoz zcela uzavřen.

____________________________________________________________________________

plakt melechov-2015 

_________________________________________________________________________________

12. ročník
amatérského silničního cyklistického závodu

KOLEM MELECHOVA

ORGANIZAČNÍ POKYNY - PROPOZICE

Místo a datum závodu

Místo startu a cíle                             Meziklasí (osada u Dolního Města pod vrchem Melechov)
Datum konání                                  19.7.2015 (neděle)
Registrace                                         9:00 až 10:45
Instruktáž                                         10:45
Start závodu                                     11:00
Kontakt na organizační team         Josef Jukl email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  mobil: 602665837
Aktuální informace, přihlášky        www.melechov.cz    

Pravidla závodu

Do závodu se účastníci registrují na místě v den startu anebo vyplněním registračního formuláře na www.melechov.cz.

 

Startovné:      registrace na místě v den startu                  100 Kč

                        registrace na webu                                       80 Kč

 

Závod jednotlivců je organizován v kategoriích:

  1. muži do 40 let            M2      muži 40 – 50 let         M3      muži 50-60 let
    M4      muži nad 60 let                                                         Z         ženy
    J          junioři (vypsáno pokud se presentují více než 3 účastníci (dat.nar.od r. 1997 včetně))

 

KAŽDÝ ÚČASTNÍK SE AKCE ÚČASTNÍ NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!

Každý účastník musí absolvovat závod sám bez cizí pomoci.
Označené doprovodné vozidlo je povoleno za hlavním polem.
Časový limit pro započtení pořadí je 2 hod. 45 minut.

Organizátor akce nenese odpovědnost za škody vzniklé účastníkům akce ani škody způsobené třetím osobám případně na majetku třetích osob. Účastníkům doporučujeme sjednat individuální pojištění. Akce není pojištěna.

Závod se jede za plného silničního provozu – dodržování pravidel silničního provozu je povinné. Směrníci nemají oprávnění zastavovat a omezovat silniční provoz, pouze upřesňují účastníkům trasu závodu. Po celou dobu trvání závodu a zejména při odbočení musí účastníci respektovat pravidla silničního provozu.

Doporučené vybavení – silniční kolo

Povinné vybavení – cyklistická přilba

Ceny

Vítěz hlavního závodu se stává do dalšího ročníku závodu Kolem Melechova držitelem putovního broušeného poháru.

Věcnými cenami a medailemi jsou dále odměněni nejlepší tři závodníci z každé kategorie, první závodník na vrchařské prémii Rejčkov  (8 kilometr vrchol 607 m.n.m.), první závodník na rychlostní prémii Meziklasí (22 km, 450 m.n.m.).
Po vyhlášení je losována tombola pro všechny účastníky závodu.
Všichni startující obdrží po skončení závodu malé občerstvení a nápoj.
Trasa závodu pro rok 2015

mapa cyklo zavod 2015

Délka závodu:                                                              67 km

Celková délka nové trasy pro závod mužů činí 67 km, nastoupané metry 1.134 m, zařazena bude vrchařská prémie na 8 km po startu (Rejčkov 607 m.n.m) a  průjezdní rychlostní prémie na km 22 v místě startu a cíle (Meziklasí).


Popis trasy - itinerář


Závodníci odstartují na návsi v osadě Meziklasí a vydají po silnici směrem na Dolní Město - na křižovatce Dolní Město-statek odbočí vpravo a stoupají na vrchařskou prémii v obci Rejčkov (607 m.n.m. u kapličky) - pokračují směr Kouty - Bojiště - za obcí Bojiště uhýbají prudce vpravo na  obec Veliká - následuje prudké stoupání Pinkasák - pokračují směr Trpišovice - průjezdní rychlostní prémie Meziklasí – pokračují znovu směr Dolní Město (DM) - křižovatku DM-statek projíždí rovně a za obcí DM odbočují vpravo na silnici směr Humpolec – po 800 m odbočují vpravo směrem na obec Bystrá – Záběhlice – Proseč – Kaliště (610 m.n.m) – v Kalištích odbočují vlevo směr Horní Rapotice – Brunka – Humpolec – v okrajové části Humpolce závodníci odbočují vpravo na silnici II. třídy č. 130 směr Koberovice – Hojanovice – Zahrádka – na křižovatce Zahrádka závodníci odbočují vpravo a stoupají do osady V Horách – zde odbočují vlevo a projíždí lesním úsekem do obce Horní Paseka – pod hřbitovem odbočují vpravo do obce Rejčkov – následuje sjezd z Rejčkova na křižovatku Dolní Město-statek – zde odbočují prudce vlevo a pokračují do cíle, který bude vyznačen na návsi v Meziklasí.

Trasa bude vyznačena šipkami na vozovce a částečně zajištěna směrníky.

Trasa závodu pro kategorie Z-ženy a J-junioři bude upravena na délku 50-53 km.

 

Směrníci: č.2 DM-statek, č.5-DM u mostu, č. 6 odb.Bystrá. č.7-Kaliště, č.10-V Horách

Rozhodčí: č.3-Rejčkov (vrchařská prémie), č.1-Meziklasí náves (start, rychl.prémie, cíl)

_________________________________________________________________________________

 profil km 2015 profil garmin